PERGOLA FLOPER


Este un sistem modern de umbrire 100%, aparut din nevoia de a umbri un spatiu exterior sau de a crea un colt de relaxare. Folosit in general pentru umbrirea teraselor, acestea au proprietati speciale de rezistenta 100% impotriva razelor UV, in functie de model au rezistenta la vant de pana la 80-100km/h sau chiar la zapada.

Acestea pot avea diferite forme, putand fi clasificate dupa modul de actionare (manual sau automat), materialele textile din care sunt fabricate si structura folosita. Structura cea mai des folosita pentru constructia lor este lemnul deoarece costul final este mai mic dar si durabilitatea in timp este mai scazuta fata de cele din aluminiu care au o structura mai solida dar si un aspect mai elegant.

Materialul care acopera structura poate sa fie fix sau retractabil. In cazul pergolei fixe, materialul care protejeaza pergola nu poate fi manevrat in functie de necesitati sau de timpul de afara, cu mentiunea ca in sezonul rece se poate strange complet, pentru a nu risca deterioararea acesteia din cauza conditiilor meteorologice.

Pergola retractabila are un sistem de sine, astfel materialul care o acopera poate culisa, iar aceasta poate fi stransa ori de cate ori doriti prin intermediul unei manivele sau prin automatizare.

In functie de necesitatea fiecaruia ele pot fi de gradina, de plaja, de terasa sau chiar de tip garaj deschis, conferind spatiului personalitate. Sistemele se realizeaza la comanda si pot fi personalizate in functie de preferinte.