RULOURI EXTERIOARE


Confectionate cu lamele din Aluminiu sau PVC, acestea sunt considerate cea mai eficienta solutie in protejarea spatiului interior impotriva razelor solare, oferind si o solutie pentru izolarea fonica si o masura antiefractie. In functie de destinatia rulourilor se poate opta pentru diferite sisteme antiefractie care constau in blocarea rulourilor exterioare. Sistemul de inchidere simplu se monteaza pe ultima lamela a ruloului iar prin actionarea din interior se blocheaza deschiderea acestuia din exterior

Sistemul de inchidere automat de asemenea se monteaza pe ultima lamela, doar ca actionarea lui se face automat la coborarea covorului prin intermediul catorva parghii si arcuri montate in interior. Inchiderea cu cheie, se fixeaza la fel pe ultima lamela doar ca permite inchiderea din exterior si este folosita in special pentru spatiile comerciale sau usile de acces.

Rulourile se pot fabrica incluzand in interiorul lor plasa anti insecte, incorporate in caseta ruloului, in spatele covorului de lamele, astfel ghidajul ruloului va avea doua canale, unul pentru lamele si altul pentru plasa, fiecare functionand independent. Se mai pot confectiona rulouri cu plasa doar pe o singura parte a ruloului, in lateral sau pe mijloc, in functie de pozitia geamului de deschidere, iar covorul de lamele va acoperi tot geamul.

Actionarea rulourilor se poate face manual cu snur sau panglica, care se strang intr-o caseta numita tabachera sau pot avea actionare electrica, cu motor prin intermediul unui buton sau cu telecomanda.